Bij Green – Drive kunt u terecht voor fietsreparatie en - onderhoud. Het kopen van nieuwe en gebruikte (elektrische) fietsen en driewielers, en voor het ombouwen van uw fiets naar een elektrische fiets of naar een driewieler.
Wij zijn dealer van onder andere Multicycle, Kreidler, Trenergy, van Raam, en Pfau-tech.
Wij zijn een Bosch eBike servicepunt.
Dinsdag: 09:00 – 18:00
Woensdag: 09:00 – 18:00
Donderdag: 09:00 – 18:00
Vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 10:00 – 15:00
Noord-Limburg is erg toegankelijk met het openbaar vervoer. Middels de treindiensten van de Nederlandse Spoorwegen en de trein- en busdiensten van Arriva Personenvervoer Nederland kunt u de gehele regio bereizen.
Kijk voor de actuele vertrektijden van uw trein op de website van de NS.
Openingstijden Arriva servicepunt station Venlo:
Het kruiswegpark "Trans Cedron", oftewel 'over de rivier/beek', dateert uit 1909 en is een Rijksmonument. Het park brengt de lijdensweg in beeld, die Christus volgde vanaf de veroordeling door Pilatus tot aan de kruisigingsdood op de Calvarieberg.
De lijdensweg bestaat uit 14 staties. Het kruiswegpark in Oostrum bestaat uit 11 kapellen met de kruiswegstaties. De 12e tot en met de 14e statie bevinden zich in en op de grot, de Calvarieberg.
Achter de Calvarieberg bevindt zich de begraafplaats van Oostrum.
Dit Natura 2000 gebied van bijna 200 ha bestaat voornamelijk uit naaldbos, zandverstuivingen en een unieke populatie jeneverbessen.
Dit jeneverbes-struweel is het grootste van Zuid Nederland. De afwisseling stuifzand, jeneverbessen en grove dennen vormt een goed leefgebied voor insecten en vogelsoorten. De Boschhuizerbergen dreigden in 1931 ontgonnen te worden en is gered door het eigendom te maken van Limburgs Landschap.
Het dorp Oostrum ligt tegen Venray aan en heeft en aan de spoorlijn Venlo-Nijmegen. Centraal in het dorp staat de”grote kerk “Onze Lieve Vrouwe Geboorte”. Achter de kerk ligt het Kruiswegpark “Trans Cedron” (wat over de beek betekent) met 11 kapellen en een grot. Inmiddels is de beek verlegd zodat ook de watermolen niet meer aan het water staat.
Ook zijn in de nabije omgeving van Oostrum een aantal mooie natuurgebieden, zoals Boshuizerbergen wat bestaat uit vooral naaldbomen met een grote kern van jeneverbessen. Landgoed Geijsteren wat aansluit op het Boshuizerbergen gebied en het Wanssumse Ven.Kortom is hier veel wandelplezier te beleven.
Midden in het bos van Landgoed Geijsteren, dat meer dan 700 ha beslaat, staat het historisch rijksmonument “de Rosmolen”. Deze karakteristieke watermolen dateert uit 1667 en wordt nog steeds regelmatig gebruikt voor het malen van granen.
De molen is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geen echte rosmolen. De naam komt van een boerderij in de buurt die wel een rosmolen, een molen aangedreven door een paard of ros, bevatte. Nadat deze in 1863 afbrandde is de naam overgegaan op deze watermolen. Tot ca. 1930 werd de molen voornamelijk gebruikt voor het malen van het graan van de boeren uit de omgeving voor de bakkers uit Geijsteren en Oostrum. Het molengebouw bevat een bijzonder ruitvormig rieten dak.
Voor u vertrekt, of na terugkomst is het aan te raden om de Sint Petrus Bandenkerk (Grote Kerk) van binnen te bezichtigen (beeldenschat en Marianum). Achter de Grote Kerk (knooppunt 17) de Stationsweg in oostelijke richting naar Oostrum volgen.
Volg: 23, 64, (P), 16, (P), 51, 38, 52, 58, 14, 59, 18, 12, 13, 39, 61, 62, 16, (P), 64, 23, 17.
Na de rotonde ligt rechts de voormalige Psychiatrische Inrichting Sint Servatius (in 1907 gesticht voor mannen). Het complex omvat nu moderne woonvormen. Na het snelwegviaduct gaat de route linksaf richting Boshuizerbergen. Een natuurgebied, bekend om het grootste jeneverbesstruweel van Zuid-oost Nederland,.
Knooppunt 16
Door Oostrum, de Wanssumseweg oversteken (voorzichtig!) en de Sparrendreef in. Rechts ligt Parc de Witte Vennen (dagstrand, speeltuin en midgetgolfbaan).
Knooppunt 51
Vlak voor de brug over een arm van de Groote Molenbeek gaat links de Postbaan. Aan deze weg liggen de Sint Goarkapel uit 1662 en een prehistorische grafheuvel uit 700 v.C. Rechtdoor aan de overzijde van het Moleneind staat Slothoeve ’t Kasteelke. Een poort met bijgebouwen uit 1619. Als de route linksaf slaat, ligt op de hoek de voormalige burgemeesterswoning Huize Meerlo, door de bevolking Huize Nab genoemd, naar de vroegere bewoner.
Knooppunt 38
Knooppunt 52
Door het landelijke gebied verder naar de Maas.
Knooppunt 58
Hier linksaf over de Maasdijk. Bij Tante Jet aan de Maas (een van de oudste cafés aan de Maas) legt het voet/fietsveer aan.
Knooppunt 14
Knooppunt 59
Aan de route ligt links de Hervormde kerk en rechts de kasteelruïne van Blitterswijck. Onder de brug door langs CR de Maashoeve. Van Wanssum (jachthaven) naar Geijsteren. Een dorp, waarvan de luiken nog het motief en de kleuren van de heerlijkheid dragen. CR ’t Trefpunt.
Knooppunt 13 en 39
Knooppunt 61
Voor de Sint Willibrorduskerk rechts staat nog een grote grafsteen. Bij de sportvelden gaat rechts een zandpad naar de Rosmolen (0,6km), de meest pittoreske watermolen van Limburg. Bij de Rosmolen kunt u dezelfde weg terug, of verder langs de bosrand richting Oostrum, waar de route loopt.
Knooppunt 62
Knooppunt 16
Vanaf dit punt voert de route (dezelfde als op de heenweg) terug naar Venray.
(Geen onderwerp)
(Geen onderwerp)