In oktober start het jachtseizoen weer. Dat betekent dat de meeste restaurants in Noord-Limburg het herfstmenu uit de kast halen. Heerlijke wildgerechten, gesmoorde groenten en volle aardappelen. En geef toe; dat klinkt heerlijk na een stevige herfstwandeling aan het eind van de dag.
Het hele jaar door is er wild te krijgen maar op 15 oktober begint het echte culinaire wildseizoen. Dan wordt de fazant- en hazenjacht geopend. Het is niet voor iedereen weggelegd maar het jachtseizoen zit boordevol tradities. Zo wordt geschoten wild altijd voorzien van een ceremonie en zijn jagers vaak in nog traditionele kledij te vinden. Wist je dat jagers communiceren door middel van ‘breuken’? Dit zijn takken die met hun oorsprong en neergelegde vorm iets betekenen. Zo wordt een groene tak op het geschoten wild gelegd als laatste eerbetoon.
Wil je echt genieten? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een restaurant wat wild serveert uit eigen regio. Restaurant Boszicht is bijvoorbeeld rustig gelegen aan de rand van de bossen in Maasbree. De keuken serveert eerlijke gerechten en serveert in het najaar wildgerechten met speciaal bier erbij. Ook de Maasparel in Arcen heeft een uitgebreide wildkaart: ‘’wild kopen we bij vertrouwde leveranciers uit de regio. Zo slagen we erin om steeds weer met de beste en lekkerste producten te werken’’
In Restaurant Die Alde Heerlickheijt is het wel heel bijzonder tafelen. Dit restaurant is onderdeel van Château Holtmühle en bevindt zich in de voormalige keldergewelven van het kasteel. De chefkok heeft zich laten inspireren door de Franse keuken met moderne en oosterse invloeden, bereid met verse ingrediënten van het vruchtbare Limburgse land.
Hostellerie de Maasduinen is ook een hotel met een geweldige keuken: dit familiehotel houdt van lekker eten en serveert voornamelijk streek- en seizoensspecialiteiten.
Laat je lekker verwennen dit seizoen!