Pastinaak, aardpeer, schorseneren. Maar ook paarse wortels en snijbieten: ze staan bekend als ‘vergeten groenten’. Groenten die tientallen jaren terug op het bord lagen maar die we tegenwoordig niet meer of niet meer zo snel eten. Heel jammer! Want vergeten groenten zijn smaakvol en op verschillende manieren klaar te maken. Vergeten groente zijn vaak seizoen groenten en daardoor ook duurzaam.
Winterse vergeten groenten, knolgewassen als pastinaak, aardpeer of oerbiet, hebben over het algemeen een uitgesproken smaak. Sommige vergeten groenten vragen om een andere bereidingswijze dan hun bekendere variant. Serveer geroosterde vergeten groenten bij vlees als entrecote, ossenhaas en wild. Je kunt ook een puree maken van pastinaak, tijm en knoflook. Deze variant op aardappelpuree kun je bij veel vleesgerechten serveren. Bijvoorbeeld bavette en rib-eye. Maar waar kun je deze vergeten groenten nog vinden?
't Gruntehöfte in Grubbenvorst is bijvoorbeeld een geliefd adres voor verse streekproducten. In de boerderijwinkel worden veel producten verkocht die zelf verbouwd zijn. Kijk voor informatie op: https://gruntehofke.nl
Bij fruitbedrijf Kessels in Panningen kun je terecht voor verse appels en peren van eigen teelt, diverse groenten, fruit, eieren en streekproducten. Vers van het land! Je vindt Fruitbedrijf Kessels op Beekstraat 70 te Panningen.
Het Vorst is een uitgebreide streekwinkel in Velden. Zij verkopen producten van verschillende producenten in de regio. Dus naast groenten en fruit, kun je ook terecht voor jam, sappen en lokaal geproduceerde zuivel! Meer informatie: https://hetvorst.nl
Let op: buiten het seizoen zijn boerderijen en streekwinkels niet meer elke dag open. Informeer voor je bezoek naar de openingstijden om teleurstelling te voorkomen.