De Kunstroute start op het Alexanderplein in Meijel, bij Gemeenschapshuis D'n Binger. Hier treft u ook het eerste kunstwerk van de route aan: De Hangende Zaadlijst (1).
Via de hoofdingang loopt u naar buiten en aan de linkerzijde ziet u de voormalig Rabobank. Aan de rechterzijkant van het gebouw zijn nissen te zien. Hier treft u het kunstwerk Muntreliëf (2) aan.
Steek over richting het park, hier staat Ut Kievelmenneke (3)
Na 75 meter door het park ziet u het Oorlogs- en Vredesmonument (4)
Keer terug naar het Alexanderplein en ga van daaruit rechts naar de Schoolstraat. Ga daarna direct rechts de Prins Bernhardstraat in. Neem de eerste weg links (Hagelkruisweg) en vervolgens de derde weg rechts (Bemde).
Via het gras loopt een paadje linksaf naar het fietspad. Onderweg ziet u Het Haantje (5). Hier kunt u rechts de Randweg op. Op de rotonde staat het kunstwerk Peelkar (6).
De kunstroute gaat hier naar rechts. Volg de Jan Truijenstraat tot het Raadhuisplein. Ook hier staan diverse kunstwerken: Mens en Natuur in Evenwicht (7), Peeltroef Medelo (8), De Turfsteker (9).
Via de Dorpsstraat gaat de route de winkelstraat in. Bij de eerste weg rechts is het Reizend Gezag (10) te zien.
Ga hier naar rechts de Kurversweg op, neem de derde straat links (Langveld) en daarna de tweede straat rechts (Rijtakker). Aan het einde is een speelveld met het Borstbeeld Gerard Gooden (11).
Volg de weg naar het bos en ga hier rechts de zandweg op. Bij de eerste kruising gaat u links. Op de T-splitsing (voor u ziet u sportterrein Startebos) gaat u rechts. U gaat langs het sportterrein Startebos verder en aan het einde van de weg links (Heufkesweg). Volg de Heufkesweg tot het einde. Ga hier links en vervolgens de eerste straat rechts. Hier vindt u fietsknooppunt 9. Volg de weg circa 150 meter en ga aan het einde van de weg bij de T-splitsing rechts. Bij de eerstvolgende kruising gaat u eveneens rechts (Kievit) en volg de weg enkele kilometers. Aan het einde van de weg naar links (voorrangsweg).
In Beringe, bij de Meijelsweg, kunt u linksaf naar de rotonde Bon Aparte. Rechts voor deze rotonde staat kunstwerk Napoleon (12).
Steek de rotonde recht over richting het centrum van Beringe. Op een zuil voor het gemeenschapshuis De Wieksjlaag staat Het Kuuzemonument (13). Op het plein voor de kerk ziet u de Vijf Mozaïeken (14).
Vervolg de Kanaalstraat tot aan het einde van het dorp. Rechts van de weg staat de mozaïektafel met zitbank en het kunstwerk The Balance of Change (15).
Neem de Pastoor van Basten Batenburglaan en volg direct links de Hertsteeg. Ga op de kruising (vóór het bord 'doodlopende weg') rechts. Aan uw rechterzijde staat een informatiebord over suikerbieten. U bevindt zich nu op de Peelstraat. Ga bij het eerste kruispunt links (Kampweg, die overgaat in de Vreedepeelweg). Ga aan het einde van de weg rechtdoor het smalle fietspad op en vervolg verder richting fietsknooppunt 20.
Volg na knooppunt 20 fietsknooppunt 10. Bij rotonde De Stoep ziet u het kunstwerk Turfraak (16).
Volg het pad langs het kanaal in noordelijke richting tot aan een verhade weg links (bij Forellenvijvers). U bevindt zich op de Katsberg. Na circa 300 meter gaat u op de splitsing naar rechts (Trinesweg). De derde weg neemt u links (Jan Thijssensteeg). Volg deze weg en ga aan het einde van deze weg rechts. BIj de volgende splitsing gaat u eveneens rechts (Steegstraat). Hierna neemt u de eerste weg links (Kapelkesweg). Vervolg de weg richting het verzorgingstehuis Sint Jozef. Voor de entree staat kunstwerk Kraanvogels (17).
Vervolg de weg tot de Kerkstraat en ga hier ilnks. Voor de kerk, aan de rechterkant van een school, staat het werk Zonnevlucht (18) en aan de overkant, voor het kerkhof, een noodkerk met drie keramieken (19).
Links van dit gebouw is een pad waar het laatste kunstwerk van deze route te zien is: De Memorialmuur Arjan Betting (20).
Wanneer u hier rechtdoor gaat, komt u uit bij het beginpunt van de route.
Villa Elise, de statige fabrikantenvilla werd in 1905 gebouwd en vernoemd naar de dochter van eigenaar Kreykamp. Elise overleefde als enige van de 3 dochters de kindertijd en werd 18 in het jaar van…