Verken de fascinerende Gennep Spoorstad wandeling, een boeiende tocht die je langs historische locaties voert, mogelijk gemaakt door het bezoekerscentrum Martinustoren. De route start bij TOP Duits lijntje, nabij knooppunt 46, op het voormalige emplacement van station Gennep.
Je wordt geleid langs verschillende markante punten die herinneren aan het rijke spoorverleden van Gennep. Bewonder onderweg de voormalige directievilla Moutfabriek Aurora en de Commiezenwoningen waar douanebeambten van grensstation Gennep woonden. Ontdek de Spoorwoningen Heijenseweg, die nog steeds in originele staat verkeren.
Vervolg de route richting knooppunt 47 en kom langs de imposante Loc 094, waar je meer te weten kunt komen over het Duits lijntje via historische foto’s op het infopaneel. Loop verder door het Pagepark, eens de plek van werkplaatsen, en bewonder de architectuur die herinnert aan het spoorverleden.
De route voert je verder over de Maasduinen naar knooppunt 60 en biedt prachtige uitzichten op de meanderende Niers. Langs knooppunten 75, 72 en 67 kom je bij museum het Petershuis, waar een permanente Duits lijntje-expositie te bezichtigen is. Vergeet ook niet het gratis toegankelijke bezoekerscentrum Martinustoren te bezoeken voor meer informatie over het Duits lijntje.
Terugkerend naar het historische stadje, leidt de route je langs de Maasbrug en de Loswal aan de Maas, waar bedevaartgangers per boot aankwamen voor een reis met het Duits lijntje naar Kevelaar. Keer vervolgens terug naar knooppunt 58 en loop richting knooppunt 24, waar je het Voorhoevepark passeert, een geliefde wijk in tuindorpstijl.
De wandelroute eindigt bij TOP Duits Lijntje, waar je terugblikt op een intrigerende ontdekkingsreis door het spoorverleden van Gennep.
Voor meer informatie over deze route en andere wandelmogelijkheden in Gennep, kun je terecht bij het bezoekerscentrum Martinustoren.
Dit is een Martinustoren route: www.martinustoren.nl
Pastoor Jonkheer Aegon Von Bönninghausen nam omstreeks 1910 het initatief om een kruisweg aan te leggen buiten de kerk van Tienray om de kerk extra cachet te geven als bedevaartsoord. Uiteindelijk…
Average of 1 reacties.
(Geen onderwerp)
de Niers vonden we mooi.