Voor u vertrekt, of na terugkomst is het aan te raden om de Sint Petrus Bandenkerk (Grote Kerk) van binnen te bezichtigen (beeldenschat en Marianum). Achter de Grote Kerk (knooppunt 17) de Stationsweg in oostelijke richting naar Oostrum volgen.
Volg: 23, 64, (P), 16, (P), 51, 38, 52, 58, 14, 59, 18, 12, 13, 39, 61, 62, 16, (P), 64, 23, 17.
Na de rotonde ligt rechts de voormalige Psychiatrische Inrichting Sint Servatius (in 1907 gesticht voor mannen). Het complex omvat nu moderne woonvormen. Na het snelwegviaduct gaat de route linksaf richting Boshuizerbergen. Een natuurgebied, bekend om het grootste jeneverbesstruweel van Zuid-oost Nederland,.
Knooppunt 16
Door Oostrum, de Wanssumseweg oversteken (voorzichtig!) en de Sparrendreef in. Rechts ligt Parc de Witte Vennen (dagstrand, speeltuin en midgetgolfbaan).
Knooppunt 51
Vlak voor de brug over een arm van de Groote Molenbeek gaat links de Postbaan. Aan deze weg liggen de Sint Goarkapel uit 1662 en een prehistorische grafheuvel uit 700 v.C. Rechtdoor aan de overzijde van het Moleneind staat Slothoeve ’t Kasteelke. Een poort met bijgebouwen uit 1619. Als de route linksaf slaat, ligt op de hoek de voormalige burgemeesterswoning Huize Meerlo, door de bevolking Huize Nab genoemd, naar de vroegere bewoner.
Knooppunt 38
Knooppunt 52
Door het landelijke gebied verder naar de Maas.
Knooppunt 58
Hier linksaf over de Maasdijk. Bij Tante Jet aan de Maas (een van de oudste cafés aan de Maas) legt het voet/fietsveer aan.
Knooppunt 14
Knooppunt 59
Aan de route ligt links de Hervormde kerk en rechts de kasteelruïne van Blitterswijck. Onder de brug door langs CR de Maashoeve. Van Wanssum (jachthaven) naar Geijsteren. Een dorp, waarvan de luiken nog het motief en de kleuren van de heerlijkheid dragen. CR ’t Trefpunt.
Knooppunt 13 en 39
Knooppunt 61
Voor de Sint Willibrorduskerk rechts staat nog een grote grafsteen. Bij de sportvelden gaat rechts een zandpad naar de Rosmolen (0,6km), de meest pittoreske watermolen van Limburg. Bij de Rosmolen kunt u dezelfde weg terug, of verder langs de bosrand richting Oostrum, waar de route loopt.
Knooppunt 62
Knooppunt 16
Vanaf dit punt voert de route (dezelfde als op de heenweg) terug naar Venray.
Op deze plek stond vroeger de brandweerkazerne van Maasbree. Na de sloop begin jaren 90 van de vorige eeuw kreeg de Stichting Wonen Baarlo-Maasbree de opdracht om aan de Hubertushof een woningcomplex…