Lezingen over kruiden, vergeten groenten, de aardbodem en het dorp
Als onderdeel van de tentoonstelling ‘De Aarde – bodem van ons leven’, organiseert Openluchtmuseum de Locht in de periode van oktober t/m januari interessante lezingen op zondagochtend. Onderwerpen die aan de orde komen zijn kruiden, vergeten groenten, de geschiedenis van onze bodem en het dorp, vroeger en nu. De Noord-Limburgse aardbodem en het gebruik ervan in het heden, verleden en de toekomst staat centraal in de tentoonstelling ‘De Aarde – bodem van ons leven’, die is gerealiseerd in de aspergetunnel van het museum.
Als onderdeel van deze tentoonstelling ‘De aarde – bodem van ons leven’ organiseert De Locht een interessante lezing op zondagochtend 12 januari a.s. Wim Daniels vertelt over ‘Het dorp, vroeger en nu’. De dorpen van nu zijn niet meer de dorpen van 50, 60 jaar geleden. Wat is er veranderd en hoe kan het dorp toch het dorp blijven? Wim Daniels vertelt over de gemeenschap in dorpen door de jaren heen. Er zijn boerenfamilies die al generaties op dezelfde grond boeren. Zij zijn verknocht aan hun grond en het is onvoorstelbaar om deze te verlaten. Deze gehechtheid geldt ook voor inwoners van dorpen. Ze kennen elkaar, spreken elkaars taal en willen onderdeel blijven uitmaken van deze gemeenschap. Maar de dorpen van nu zijn niet meer de dorpen van 50, 60 jaar geleden. Wat is er veranderd en hoe kan het dorp toch het dorp blijven?
Inschrijven
De lezingen zijn inbegrepen bij de entreeprijs van het museum, inschrijven via de website is wel noodzakelijk voor deelname. Voor bezoekers die meerdere lezingen willen bijwonen, kan een jaarkaart van de Locht interessant zijn. Een museumjaarkaart geeft ook toegang tot de lezingen. Ga voor meer informatie en inschrijven naar de website of volg De Locht op Facebook en Instagram.